Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

У регіональній прокуратурі відбувся семінар щодо удосконалення організації роботи прокурора на стадії судового розгляду кримінальних проваджень

  

Підтримання обвинувачення в суді прокурором є однією з основних конституційних функцій прокуратури.
З метою забезпечення порядку організації роботи на напрямі у прокуратурі області проведено навчальний семінар на тему: «Шляхи удосконалення організації роботи прокурора на стадії судового розгляду кримінальних проваджень, насамперед щодо недопущення порушень вимог кримінального закону, які можуть стати підставами для перегляду судових рішень в апеляційному порядку».
У роботі семінару взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори, відповідальні за вказаний напрям роботи.
Відкриваючи роботу семінару, перший заступник прокурора області  Юрій Балєв нагадав учасникам основні завдання та загальні засади кримінального провадження, яких неухильно має дотримуватись у своїй діяльності прокурор. Також у своєму виступі перший заступник зупинився на прийнятому 22 листопада законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень». Юрій Балєв зазначив про функціонування інституту кримінального проступку та посилення кримінальної відповідальності за деякі види злочинів.
З доповіддю про деякі правові позиції Верховного суду у кримінальних провадженнях, виступила начальник відділу підтримання обвинувачення в суді Леся Шваб.
Також під час заходу обговорено практику підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх, основні причини апеляційного перегляду судових рішень.
Під час заходу, учасники обмінялися думками, поділилися досвідом та позитивними напрацюваннями.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 1743