Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

Завдяки реагуванню прокурорів апеляційним судом посилено покарання за таємне викрадення чужого майна

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Чернігівського районного суду, яким жителю міста Чернігова за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185  КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане з проникненням до сховища) призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 4 місяців арешту.

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у грудні 2017 року тричі, проникнувши у будинок одного з жителів Чернігівського району, викрав інструменти та побутові прилади на загальну суму майже 9 тис грн.

Прокурором у судовому засіданні доведено, що місцевий суд не в повній мірі врахував особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий за вчинення тяжких корисливих злочинів, на шлях виправлення не став та через незначний час після звільнення з місць позбавлення волі знову вчинив тяжкий умисний злочин. Також залишено поза увагою притягнення його до адміністративної відповідальності, а тому призначення більш м’якого покарання, не передбаченого санкцією ч. 3 ст. 185 КК України, є необгрунтованим.

Апеляційний суд підтвердив правомірність правової позиції обвинувача про необхідність призначення покарання без застосування ст. 69 КК України, та засудив обвинуваченого до 3 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1482