Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Прокуратура відстояла повернення у державну власність цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства вартістю 10 млн грн

  

Прокуратурою області проведено вивчення законності передачі у приватну власність, внаслідок корпоратизації, цілісних майнових комплексів об’єктів стратегічного призначення – хлібоприймальних підприємств.

За результатами проведеної роботи виявлено факт протиправної передачі на території Ічнянського району у приватну власність цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства площею 15 тисяч квадратних метрів оціночною вартістю 10 млн грн.

Установлено, що за відсутності згоди Кабінету Міністрів України як власника нерухомості, а також прямої законодавчої заборони на приватизацію та корпоратизацію майна хлібоприймальних підприємств, товариством на підставі протиправного рішення виконкому Ічнянської міської ради зареєстровано право приватної власності на зазначене майно.

З метою повернення майна у державну власність,  до господарського суду області прокурором в інтересах Кабінету Міністрів України та Мінагрополітики подано позов про визнання недійсним та скасування рішення виконкому Ічнянської міської ради 2011 року та свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого товариству.

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанції позов прокурора задоволено. Однак, Вищим господарським судом України 06.12.2017 рішення судів попередніх інстанцій скасовано з направленням справи до господарського суду Чернігівської області на новий розгляд в іншому складі суддів.

Судом першої інстанції, зважаючи на обґрунтованість та достатність наданих прокурором доказів та активну державницьку позицію, позов задоволено повторно. Зазначене рішення Північним апеляційним господарським судом залишено без змін.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1817