Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2018

За втручання прокурора суб’єктом господарювання відшкодовано майже 80 тис грн збитків, завданих забрудненням земельної ділянки відпрацьованими люмінесцентними лампами

  

У засобах масової інформації широкого розголосу набув факт виявлення у жовтні 2016 року поблизу с. Змітнів Сосницького району понад 30 тис штук відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містилися в ємностях з маркуванням навчальних закладів м. Києва.

Зазначені відходи, через наявність у своєму складі ртуті, класифікуються як надзвичайно небезпечні (І клас небезпеки).
Зважаючи на небезпеку відходів, стихійне звалище ліквідовано.

Разом з цим, з метою відшкодування заподіяних збитків у сумі 77,3 тис грн  прокурор звернувся з позовом до суду з вимогою їх стягнення з товариства, що забезпечувало збирання та перевезення небезпечних відходів з установ м. Києва. Господарським судом позов задоволено.

З набранням рішення суду законної сили прокуратурою забезпечено витребовування судового наказу та його направлення до органів державної виконавчої служби з подальшим забезпеченням контролю за повнотою вжиття держвиконавцями заходів до фактичного виконання судового рішення.

Як результат проведеної роботи, боржником повністю відшкодовано суму збитків у розмірі 77,3 тис грн до відповідних бюджетів різних рівнів, зокрема, майже 39 тис грн надійшло до Фонду охорони навколишнього середовища Змітнівської сільської ради, решту отримали обласний та державний бюджет у рівних частинах.

Подальша робота з цих питань триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1787