Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2018

За правопорушення, пов’язані з корупцією, на Чернігівщині притягнуто до відповідальності низку посадовців

  

Упродовж поточного року органами прокуратури області на належному рівні забезпечено організацію діяльності у сфері запобігання та протидії корупції, як одного з пріоритетних завдань.

Так, завдяки спільними скоординованими заходам з Управлінням захисту економіки в області упродовж року, що минає до суду направлено 265 (+139 або 110%) протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Більшість адмінправопорушень є наслідком невиконання вимог фінансового контролю (ст. 172-6 КУпАП), а також порушення законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів (ст. 172-7 КУпАП).

Підвищено й ефективність впливу шляхом своєчасного розгляду матеріалів та притягнення осіб до передбаченої законом відповідальності. За результатами розгляду протоколів указаної категорії вже понесли відповідальність 189 (+114 або    152 %) правопорушників, на яких накладено штрафів на суму близько 200 тис грн, що на 51 % більше ніж минулого року. Штрафи стягнуто на 98,2%.

Серед іншого, до відповідальності притягнуто 32 державні службовці, з яких 18 – службові особи органів контролю, 13 – райдержадміністрацій, 1 – облдержадміністрації. Також притягнуто 4 митника та 3 поліцейських. 

За позовами прокурора скасовано 7 нормативно-правових актів та рішень     у земельній сфері, прийнятих з порушенням антикорупційного законодавства.

Робота із зазначених питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1546