Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2018

За прокурорського втручання бюджет Носівської міської ради поповнився на 165 тис грн

  

З метою захисту інтересів держави шляхом стягнення збитків за користування земельними ділянками під об’єктами нерухомості без правовстановлюючих документів (упущеної вигоди) органами прокуратури області вживалися системні заходи представницького характеру.

Зокрема, в поточному році прокуратурою області в інтересах Носівської міської ради заявлено позов до приватного підприємства про стягнення упущеної вигоди у сумі 165 тис грн. Землекористувач, згідно договорів купівлі-продажу, є власником майнового комплексу у м. Носівці, який розміщено на земельній ділянці, належній територіальній громаді, загальною площею 1,2 га. Водночас, з метою уникнення сплати орендної плати тривалий час ухилявся від укладення договору оренди.  

На поновлення інтересів держави в особі Носівської міської ради прокурор звернувся з позовом до суду. Рішенням господарського суду позов задоволено в повному обсязі.

Наразі прокуратурою забезпечено його реальне виконання. Як результат, кошти в сумі 165 тис грн вже надійшли на рахунки Носівської міської ради.

Робота на даному напрямі триває і надалі.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1458