Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2019

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким винну особу за незаконне заволодіння транспортним засобом засуджено до 5 років позбавлення волі

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду наприкінці року, що минув, за скаргою прокурора скасувала у зв’язку з м’якістю призначеного покарання вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким жителя міста Чернігова за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) звільнено від відбування призначеного покарання у виді 5 років позбавленні волі з іспитовим строком.

Судом встановлено, що обвинувачений за попередньою змовою з іншою особою, засудженою цим же вироком до позбавлення волі на 5 років, у грудні 2016 року близько 04 години 30 хвилин незаконно заволоділи автомобілем марки «Audi 100».

Прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував характер і ступінь тяжкості скоєного злочину, який є тяжким та вчинений з корисливих мотивів, а також наслідки, що настали для потерпілого.

Апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції    прокурора та засудив обвинуваченого до позбавлення волі на 5 років.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1566