Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2019

Чернігівським апеляційним судом підтверджена принципова позиція прокурора

  

    Під процесуальним керівництвом Менської місцевої прокуратури  здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення місцевим жителем 6 крадіжок майна громадян і місцевої громади, та втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

Встановлено, що парубок, який ніде не працює та не навчається, протягом грудня 2017 року – січня 2018 року вчинив ряд крадіжок майна, у тому числі, належного територіальній громаді в особі Менської міської ради. У свою злочинну діяльність хлопець втягнув неповнолітнього.

Судом першої інстанції, за принципової позиції прокурора, 26.10.2018 ухвалено вирок, яким дорослого співучасника злочину засуджено до 4 років позбавлення волі. До неповнолітнього, враховуючи пом’якшуючі обставини та його роль у вчиненні злочину, застосовано примусові заходи виховного характеру.

Захисник дорослого обвинуваченого оскаржив вирок до Чернігівського апеляційного суду з підстав невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого внаслідок суворості.

За результатами апеляційного розгляду 18.01.2019 суд не знайшов підставі для зміни вироку в частині призначеного покарання, підтвердивши правильність позиції сторони обвинувачення.

Вирок набрав законної сили.

 

 Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

 

кількість переглядів: 1424