Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2019

За активної позиції прокурора забезпечено реальне стягнення в дохід держави 40 тис. грн, що стали предметом злочину

  

         Органами прокуратури області забезпечується постійний контроль за ходом виконання судових рішень, насамперед щодо стягнення коштів до бюджету.

         Так, за позовом прокурора з фізичної особи стягнуто в дохід держави в особі Головного управління Державної казначейської служби в Чернігівській області безпідставно одержані в якості хабара грошові кошти в розмірі понад 40 тис. грн.

         Зазначена особа була за вироком суду визнана винною у шахрайстві та підбурюванні до давання хабара. Зокрема, обвинувачений, будучи працівником правоохоронного органу, схилив іншу особу до надання йому хабара нібито для вирішення питання про вступ сина до вищого навчального закладу.

         Через певний час, після усвідомлення шахрайського характеру таких дій, хабародавець повідомив про злочин та всі обставини передачі коштів, відтак, у ході розслідування предмет хабара вилучено не було. Разом з тим, на підставі вироку, що набрав законної сили, за позовом прокурора такі кошти стягнуто в дохід держави.

         Органами прокуратури області забезпечено контроль за ходом виконання судового рішення. Як результат, наразі рішення суду реально виконано.

         Подальша робота з цих питань триває.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

 

кількість переглядів: 1434