Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

Жертвою злочинної самовпевненості обвинуваченого став 45-річний чоловік, який виховував доньку-підлітка

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду у лютому поточного року за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Коропського районного суду, яким водія засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого), до 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком.

У судовому засіданні підтверджено, що у травні 2016 року, у вечірній час, обвинувачений перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння та не маючи права керувати транспортним засобом, в результаті порушення правил дорожнього руху допустив перекидання мопеду, внаслідок чого пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили його смерть.

Як наслідок, жертвою злочинної самовпевненості обвинуваченого став 45-річний чоловік, який виховував доньку-підлітка.

Окрім того, керуючи мопедом в стані сп'яніння обвинувачений наражав на реальну небезпеку інших учасників дорожнього руху.

За принципової позиції прокурора рішення апеляційного суду скасовувалось судом касаційної інстанції у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.

Під час другого апеляційного розгляду скаргу прокурора задоволено.

Колегія суддів погодилась з доводами прокурора та засудила водія до реальної міри покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1454