Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2019

Досудове розслідування за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем завершено

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

У ході розслідування встановлено, що директором одного з приватних підприємств міста з фізичною особою укладено договори дольової участі у будівництві багатоквартирного житлового будинку, а саме: двох квартир.

Відповідно до умов укладених договорів, приватна фірма зобов’язалася побудувати для громадянки дві квартири у багатоквартирному будинку, вона у свою чергу – прийняти участь у будівництві житлового будинку шляхом його фінансування.

На виконання умов договору особою на рахунок суб’єкта господарювання перераховано кошти у сумі 649 389, 90 грн.

Натомість, директором фірми з метою заволодіння чужим майном вжито заходів щодо внесення змін в проект будівництва будинку, згідно яких здійснено перепланування квартир особи шляхом їх об’єднання в одну. В продовження реалізації  свого злочинного умислу, директор фірми отримав свідоцтво про право власності на нерухоме майно, відповідно до якого власником квартири є підприємство одноособово.

Наразі досудове розслідування стосовно обвинуваченого завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: дії, передбачені ч. 5 ст. 191 КК України, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1822