Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

Громадянин Литовської Республіки обвинувачується у контрабанді героїну, морфіну, кодеїну та концентрату макової соломи

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури області, слідчим відділом УСБУ у Чернігівській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України).

Встановлено, що прямуючи з Російської Федерації до України, 24-річний громадянин Литовської Республіки намагався перемістити через митний кордон України особливо небезпечні наркотичні засоби – героїн та концентрат макової соломи, наркотичні засоби – морфін та кодеїн.

Так, прямуючи до України на автомобілі «BMW», зловмисник приховав наркотичні засоби  у спеціально обладнаному тайнику в лівому порозі авто.

У зоні митного контролю міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка» Чернігівської митниці ДФС, під час процедури усного декларування громадянин заявив про відсутність у нього предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України. Однак, в ході проведення поглибленого прикордонно-митного огляду, правоохоронці виявили та вилучили наркотичні засоби в особливо великих розмірах загальною вагою понад 7 кг.

Наразі досудове розслідування стосовно обвинуваченого завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинене зловмиснику загрожує покарання від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1706