Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2019

Застосування антикорупційного законодавства обговорено в регіональній прокуратурі

  

У прокуратурі області 6 березня відбувся семінар на тему: «Актуальні питання застосування антикорупційного законодавства щодо дотримання вимог фінансового контролю».

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори, відповідальні за вказаний напрям роботи.

Відкриваючи семінар, заступник прокурора області Ігор Юшин довів до відома основні вимоги в організації роботи у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження.

Обговорено з урахуванням роз’яснень НАЗК, листів Генеральної прокуратури України, судової практики особливості заповнення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Учасниками навчально-практичного заходу опрацьовано методичні матеріали з питань дотримання вимог фінансового контролю та інших вимог антикорупційного законодавства.

Також під час заходу приділено особливу увагу реалізації представницьких повноважень прокурорами задля усунення негативних наслідків корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень.

Наголошено на необхідності суворого дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» при поданні електронних декларацій за 2018 рік.

Семінар пройшов у формі живого діалогу, у ході якого учасники обмінялися думками та поділилися досвідом.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1465