Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

Завдяки вжитим заходам регіональної прокуратури та ГУ ДФС у Чернігівської області у бюджет держави сплачено 1,5 млн грн

  

Прокуратура Чернігівської області здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212      КК України (умисне ухилення від сплати податків).

У ході досудового розслідування встановлено, що одним з підприємств міста використано у своїй діяльності схему ухилення від сплати податків, яка полягала у відображенні в податковому обліку безтоварних операцій із суб’єктами господарювання, що мають ознаками фіктивності. За рахунок цього, підприємством було безпідставно сформовано у податковій звітності податковий кредит з податку на додану вартість, який вплинув на зменшення суми податку, яка мала бути сплачена до бюджету.

Вказані дії службових осіб підприємства призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у сумі 900 807 грн.
Завдяки злагодженим діям процесуального прокурора та слідчого, під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження, підприємством сплачено до державного бюджету України 900 807 грн податку. Загалом, включаючи штрафні санкції та пеню, до бюджету сплачено 1 553 233 грн.

Відповідно до ч. 4 ст. 212 КК України особа, яка вчинила діяння, передбачені ч. ч. 1, 2, 3 цієї статті, які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов'язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).

У зв’язку з цим, прокурором направлено до суду клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1372