Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

Завершено досудове розслідування стосовно членів злочинної групи, підозрюваних у здійсненні на території Чернігівщини бандитизму

  

За належного процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування стосовно членів організованого злочинного угрупування, підозрюваних у вчиненні бандитизму (ст. 257 КК України), розбійному нападі (ч. 4 ст. 187 КК України), а також незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством установлено, що троє жителів Харківської та Хмельницької областей, об’єднавшись в єдине злочинне угруповання – банду, здійснили напад на жителів області з метою заволодіння їх майном та в подальшому підшукували можливі об’єкти для заволодіння майном громадян.

З метою подолання супротиву потерпілих використовували вогнепальну зброю, газовий балончик, сокиру, мотузки та скотч для зв’язування. Інформацію про місцезнаходження грошових коштів отримували шляхом нанесення побоїв в різні частини тіла, погрожуючи фізичною розправою з застосуванням вогнепальної зброї.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1347