Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2019

Прокуратурою в судовому порядку ініційовано усунення порушень прав неповнолітньої дитини – сироти

  

Згідно ст. 3 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» основними засадами державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, є захист їх майнових, житлових та інших прав, а також інтересів таких дітей, забезпечення їх соціально-правових гарантій.

З цією метою ювенальними прокурорами області опрацьовано інформацію щодо стану додержання вимог законодавства з питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За результатами вивчення, в діяльності однієї з селищних рад Прилуцького району установлено порушення вимог ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Так, нормами ч. 7 ст. 8 Закону передбачено, що випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку. 

В порушення зазначеного випускниці із числа дітей-сиріт, така допомога не виплачена.

Прокуратурою області на захист її інтересів подано позов до суду.

Наразі справа перебуває в провадженні Чернігівського окружного адміністративного суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1426