Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2019

Прокуратура двічі відстоювала свою позицію в апеляційному суді та зверталася до суду касаційної інстанції задля призначення винуватцю справедливого покарання

  

Колегія суддів апеляційного суду у квітні цього року визнала обгрунтованими вимоги апеляційної скарги прокурора та скасувала вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким винного засуджено за грабіж (ч. 2 ст. 186 України) до покарання у виді 6 місяців арешту.

Прокурором доведено, що у 2017 році, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, 43-річний чоловік вчинив напад на жінку, поваливши її на землю та застосовуючи насильство, яке не є небезпечним для життя та здоров’я, заволодів її жіночою сумкою з мобільним телефоном, грошовими коштами та іншими речами.

Водночас прокурор не погодився з призначеним покаранням, яке на його думку було надто м’яким, та подав апеляційну скаргу, в задоволенні якої Апеляційним судом Чернігівської області було відмовлено.

Відстоюючи свою позицію й надалі, ним подано касаційну скаргу і кримінальне провадження повернуто на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

У ході нового судового розгляду, апеляційний суд погодився з доводами прокурора щодо м’якості призначеного покарання та ухвалив вирок, яким засудив зловмисника до 2 років 6 місяців позбавлення волі.

Наразі вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1464