Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Запобігання і протидія корупції є одним із пріоритетних завдань держави, а відтак і органів прокуратури

  

Упродовж 1 кварталу поточного року органами прокуратури області на належному рівні забезпечено організацію діяльності у сфері запобігання та протидії корупції, як одного з пріоритетних завдань.

Так, завдяки спільним скоординованим заходам з Управлінням захисту економіки в області за перший квартал поточного року складено 106 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, що на 49 або 86% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Більшість адмінправопорушень є наслідком невиконання вимог фінансового контролю (ст. 172-6 КУпАП), а також порушення законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів (ст. 172-7 КУпАП).

За результатами розгляду протоколів указаної категорії вже понесли відповідальність 47 правопорушників, рішення щодо яких набрали законної сили. Зокрема, 6 поліцейських, 8 працівників кримінально-виконавчої системи, а також суддя.

Реалізуючи надані ст. 65 Закону повноваження, прокуратурою області упродовж 1 кварталу поточного року внесено 23 подання, результатом проведених службових розслідувань стали дисциплінарні стягнення, накладені на 33 осіб.

Робота із зазначених питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1363