Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно молодика, який обвинувачується у контрабанді

  

У лютому 2019 року обвинувачений, прямуючи до Естонської Республіки в якості пасажира автобусу «Неоплан» сполученням «Київ-Таллінн», намагався перемістити через митний кордон особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс.

Наркотичний засіб, 23-річний чоловік, помістив до кишені своєї куртки та під час усного декларування умисно заявив про відсутність засобів заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України.

Однак, у зоні митного контролю митного поста «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці ДФС правоохоронцями у обвинуваченого було виявлено та вилучено наркотичний засіб.

Дії правопорушника органом досудового розслідування кваліфіковано як закінчений замах на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу, а саме його переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305 КК України).

Наразі, досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснювалося прокурорами регіональної прокуратури, завершено. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1413