Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2019

Два роки обмеження волі за телефонне шахрайство

  

Вироком Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 20.06.2019 обвинуваченого визнано винуватим у заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 1 ст. 190 КК України).

Прокурором Ріпкинського відділу Чернігівської місцевої прокуратури в судовому засіданні доведено, що чоловік, умовно-достроково звільнившись з місць позбавлення волі, навесні 2016 року зателефонував на мобільний номер потерпілої, який дізнався від співкамерника під час відбування покарання. Розмова почалась зі слів: «Доброго дня. Ваш син потрапив в ДТП. Потрібні гроші на лікування потерпілої».

Не роздумуючи, злякана жінка перерахувала на банківську картку шахрая грошові кошти у сумі 7 900 грн. В подальшому дізналась, що це був обман.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі, проте суд врахував, що злочин чоловік вчинив у період умовно-дострокового звільнення. Більш того, у березні 2019 року він вже був засуджений за злочин майнового характеру.

Відтак, вироком суду шахрая засуджено до покарання у виді 2 років обмеження волі. З урахуванням не відбутого покарання, чоловіку остаточно призначено до відбуття 3 роки 6 місяців позбавлення волі.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1282