Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2019

Господарським судом Чернігівської області підтримано позицію прокурора щодо необґрунтованості заяви суб’єкта господарювання про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами

  

З метою захисту інтересів держави щодо стягнення збитків за користування земельними ділянками під об’єктами нерухомості без правовстановлюючих документів (упущеної вигоди) органами прокуратури області вживалися системні заходи представницького характеру.

Зокрема, ще в 2018 році прокуратурою області в інтересах Носівської міської ради заявлено позов до приватного підприємства про стягнення упущеної вигоди у сумі 165 тис грн. Землекористувач згідно договорів купівлі-продажу є власником майнового комплексу у м. Носівці, який розміщено на земельній ділянці, належній територіальній громаді, загальною площею 1,2 га. Водночас, з метою систематичної несплати орендної плати тривалий час ухилявся від укладення договору оренди.  

Задля поновлення інтересів держави в особі Носівської міської ради прокурор звернувся з позовом до суду. Рішенням господарського суду позов задоволено в повному обсязі та наразі реально виконано - кошти в сумі 165 тис грн надійшли на рахунки Носівської міської ради.

Водночас, незважаючи на повне підтвердження факту порушення вимог земельного законодавства, суб’єктом господарювання вживалися заходи до перегляду рішення суду про задоволення позову з підстав зміни судової практики.

Так, представником приватного підприємства у квітні 2019 року подано до суду заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

Надавши належну оцінку викладеним у заяві доводам, за активної позиції прокурора, Господарським судом Чернігівської області у її задоволенні відмовлено.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 1207