Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2019

За втручання прокуратури змінено порядок надання послуг поштового зв’язку одного з населених пунктів області

  

Як і раніше, керівництвом прокуратури області виконується обов’язок систематичного особистого прийому осіб, що тримаються в умовах несвободи.

Під час особистого прийому в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України (далі – ПТПІ), який знаходиться у с. Розсудів, іноземці звернулися з приводу необґрунтованого повернення процесуальних документів внаслідок пропуску строку на їх внесення через передачу з ПТПІ працівникам поштового відділення із запізненням.

З’ясовано, що дійсно, впровадженням інвестиційного проекту «Сільське відділення» та реформуванням відділень поштового зв’язку в Чернігівській області змінено формат роботи, шляхом надання послуг в населеному пункті Розсудів Ріпкінського району мобільною бригадою Пересувного відділення поштового зв’язку № 24 один раз на тиждень.

Тобто кореспонденція доставлялася до ПТПІ лише у вівторок, це ж стосувалося й порядку отримання відправлень.

Така організація роботи поштового відділення не сприяла реалізації прав осіб, які тримаються фактично в умовах несвободи, передусім на оскарження рішень компетентних органів, суду, через недотримання процесуальних строків. Міграційним законодавством, передусім Кодексом адміністративного судочинства України, передбачаються вельми скорочені строки вирішення питань примусового видворення. 

За обґрунтованим зверненням прокуратури області до Чернігівської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта» у червні цього року прийнято рішення про перегляд порядку поштового обслуговування населеного пункту. 

Як наслідок, спектр послуг поштового зв’язку у с. Розсудів надається двічі на тиждень: у вівторок та п’ятницю.

Питання дотримання прав осіб в місцях несвободи залишається пріоритетним в роботі органів прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1177