Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2019

Прокуратура домоглася відновлення порушених інтересів держави при використанні земель історико-культурного призначення

  

Одним із пріоритетних завдань органів прокуратури області є відновлення інтересів держави з охорони, збереження та відродження культурних цінностей, захисту земель історико-культурного призначення.

За результатами вивчення стану законності використання земель цієї категорії встановлено факт порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону культурної спадщини» при передачі в користування фізичній особі земельної ділянки площею 0,06 га у місті Чернігові для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

З’ясовано, що на спірній земельній ділянці розташована пам’ятка археології місцевого значення ІІІ-V, ХІ-ХІІІ ст. поселення «Гора», яку наказом Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації  віднесено до переліку об’єктів культурної спадщини. 

Реагуючи на порушення вимог закону, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання протиправним рішення органу місцевого самоврядування та незаконною приватизацію земельної ділянки.

Дослідивши надані сторонами докази, вивчивши доводи прокуратури Верховним Судом винесено рішення про задоволення позовних вимог прокурора у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1320