Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

Чоловік намагався перемістити через кордон особливо небезпечний засіб у спідній білизні

  

Обіг особливо небезпечного наркотичного засобу - канабісу заборонений в Україні Законом «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів»».

Проте всупереч діючому законодавству мешканець м. Кременчук Полтавської області виготовив цей наркотичний засіб шляхом висушування та ручного подрібнення дикорослих рослин коноплі та в подальшому зберігав його у себе вдома без мети збуту.

У лютому 2019 року обвинувачений, прямуючи до Естонської Республіки в якості пасажира автобусу «Неоплан» сполученням «Київ-Таллінн», намагався перемістити через митний кордон виготовлений ним канабіс.

Наркотичний засіб чоловік приховав у спідній білизні.

У зоні прикордонно-митного контролю митного поста «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці ДФС правоохоронцями у обвинуваченого було виявлено та вилучено наркотичний засіб, поміщений до полімерного пакетику з написом «Ванілін» масою, в перерахунку на висушену речовину, 11,845 г.

Дії правопорушника органом досудового розслідування кваліфіковано за  ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305 КК України.

Наразі, досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснювалося прокурорами регіональної прокуратури, завершено.

Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1213