Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

За реагування прокуратури земельну ділянку площею 25 га віднесено до земель запасу сільськогосподарського призначення

  

Органи прокуратури приділяють постійну увагу законності використання та розпорядження землею, насамперед сільськогосподарського призначення.

За результатами проведеної роботи встановлені непоодинокі випадки невикористання земельних ділянок через їх перебування в постійному користуванні юридичних осіб, що припинили діяльність.

Ситуація, що склалася унеможливлює подальше використання цих ділянок, що  призводить до погіршення якості земель сільськогосподарського призначення.

Так, на території однієї з сільських рад Чернігівського району понад 10 років не використовуються землі сільськогосподарського призначення. Як результат, земельна ділянка поросла бур’янами, а орендна плата до бюджету сільської ради не надходить.

Як з’ясувалося, ділянка площею 25 га надана фізичній особі для ведення фермерського господарства, яке перебуває в стані припинення, відтак надати землю за результатами земельних торгів іншому суб’єкту господарювання було неможливо.

Наразі, за заявою прокуратури в судовому порядку встановлено факт припинення права постійного користування землею та віднесено ділянку до земель запасу сільськогосподарського призначення державної форми власності, про що внесені відповідні зміни до Державного земельного кадастру.
 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області           

кількість переглядів: 1580