Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2019

За позовом прокурора до бюджету відшкодовано майже 150 тис грн шкоди, завданої навколишньому природному середовищу

  

Органами прокуратури області звертається особлива увага на питання протидії правопорушенням у сфері лісокористування та стягнення заподіяних державі збитків.

Так, згідно норм Лісового кодексу України, організація і забезпечення охорони та захисту лісів, зокрема від незаконних лісопорубок, покладається на постійних лісокористувачів.

Як встановлено проведеним вивченням, в межах земельної ділянки лісового фонду, наданої в користування лісокористувачу на території однієї з сільських рад Менського району скоєно незаконну вирубку дерев чим, згідно розрахунку спеціалістів Держекоінспекції у Чернігівській області, навколишньому природному середовищу завдано шкоду у сумі майже 150 тис грн.

На усунення порушень вимог законодавства прокурор звернувся з позовом до суду. Надавши належну оцінку доводам прокуратури, постановою  апеляційного господарського суду позовні вимоги задоволено та  стягнуто з постійного лісокористувача шкоду, завдану навколишньому природному середовищу.

Наразі рішення виконано в повному обсязі та стягнуті кошті перераховано одержувачам: 44 тис грн - до спецфонду Державного бюджету України; 29 тис грн - до спецфонду Чернігівського обласного бюджету; решту понад 73 тис грн - на користь фонду охорони навколишнього природного середовища органу місцевого самоврядування.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 
 
кількість переглядів: 1126