Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Завдяки реагуванню прокурора територіальна громада отримає приміщення навчального закладу орієнтовною вартістю понад 5,2 млн грн

Під час реалізації конституційних повноважень органами прокуратури області установлено, що при створенні об’єднаної територіальної громади Прилуцького району залишилося непереданим у комунальну власність приміщення дитячого дошкільного навчального закладу з ігровим майданчиком вартістю понад 5,2 млн грн.
Вказані об’єкти нерухомості раніше перебували у користуванні реформованого сільськогосподарського підприємства, в подальшому були прийняті у комунальну власність відповідної сільської ради як об’єкти соціальної сфери.
Водночас, під час об’єднання сільських рад приміщення освітнього закладу до передавального акту не увійшло та до комунального майна об’єднаної територіальної громади, відповідно, не включено.
Реагуючи на виявлені порушення законодавства, з метою відновлення прав та інтересів членів об’єднаної територіальної громади та держави, Прилуцькою місцевою прокуратурою заявлено позов, який рішенням суду від 24.06.2019 задоволено в повному обсязі.
Робота на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства триває.  

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1550