Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2019

Завдяки вжитим заходам регіональної прокуратури та ГУ ДФС у Чернігівської області підприємством сплачено 3 222 600 грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

  

Прокуратура Чернігівської області здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 212-1 КК України (умисне ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), яке розслідувалося слідчим управлінням ГУ ДФС у Чернігівській області.

Як з’ясувалося, службові особи одного з підприємств області в період з 01.01.2017 по 18.06.2018 умисно не сплачували єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Вказані дії посадових осіб підприємства призвели до фактичного ненадходження до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування коштів у великих розмірах, а саме: на загальну суму 3 222 600 грн. При цьому підприємство мало достатню суму обігових грошових коштів, однак скерувало їх на інші потреби, не пов’язані з основним видом діяльності.

У ході досудового розслідування кримінального провадження зібрані докази, які слугували підставою для направлення до суду обвинувального акту, проте заборгованість зі сплати внеску було погашено.

Добровільна сплата коштів згідно вимог чинного законодавства є підставою для звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Як результат, прокуратурою направлено до суду клопотання про звільнення директора підприємства від кримінальної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1182