Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

Північним апеляційним судом підтверджено обґрунтованість позову прокуратури області про визнання недійсним аукціону про продаж комунального майна вартістю 1,4 млн грн

  

Органами прокуратури області вживаються заходи до захисту майнових інтересів територіальних громад.

Так, за результатами проведеного вивчення установлено, що в межах ліквідаційної процедури комунального підприємства «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою» ліквідатором вжиті заходи щодо реалізації його майна на аукціоні.

У подальшому прокуратурою встановлено, що нежитлові будівлі, які були об’єктом продажу, відчужені незаконно, оскільки зареєстровані на праві власності за Ніжинською міською радою та лише перебували у комунального підприємства у користуванні.

Реагуючи на порушення, регіональною прокуратурою подано заяву до суду в інтересах органу місцевого самоврядування про визнання недійсним аукціону з продажу комунального майна вартістю 1,4 млн грн.

Надавши ґрунтовну оцінку доводам сторін, господарський суд Чернігівської області 22.03.2019 у рамках справи про банкрутство виніс рішення про задоволення заяви прокурора у повному обсязі.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 26.06.2019 ухвалу суду першої інстанції залишено без змін.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1464