Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

За неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані до адміністративної відповідальності притягнуто депутата Борзнянської районної ради

  

Відстоюючи свою правову позицію, прокуратурою в суді доведено винуватість депутата Борзнянської районної ради у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Прокурором у суді підтверджено, що депутат порушив вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» та у встановлений законом термін не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про факт набуття у власність земельної ділянки вартістю понад 100 тис грн.

У судовому засіданні він пояснив, що несвоєчасно повідомив про зміни у майновому стані, оскільки залишив документи на землю в автомобілі товариша, який поїхав за кордон. Після його повернення подав відповідну декларацію.

Проте такі пояснення судом до уваги не взяті та за вчинене правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначено стягнення у виді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 грн).

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1266