Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2019

На Чернігівщині громадянина Литовської Республіки, який обвинувачувався у контрабанді героїну, морфіну, кодеїну та концентрату макової соломи, засуджено до 10 років позбавлення волі

  

Завдяки належному процесуальному керівництву, а також принциповій позиції прокуратури Чернігівської області, засуджено громадянина Литовської Республіки за контрабанду ним особливо небезпечних наркотичних засобів.

Вказаний злочин чоловік вчинив в травні 2018 року.

Так, прямуючи з Російської Федерації до України, обвинувачений перемістив через митний кордон України особливо небезпечні наркотичні засоби  героїн та концентрат макової соломи, наркотичні засоби – морфін та кодеїн, приховавши їх у спеціально обладнаному тайнику в лівому порозі автомобіля «BMW».

Однак, в ході проведення поглибленого прикордонно-митного огляду, у зоні митного контролю міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка», правоохоронці виявили та вилучили 28 полімерних пакетів чорного кольору, у яких знаходилися: понад 3 кг героїну, майже по 1 кг макової соломи та кодеїну, близько 3 кг морфіну.

Відтак, колегія Чернігівського районного суду Чернігівської області, взявши до уваги беззаперечні докази прокурора, визнала обвинуваченого винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 КК України та призначила зловмиснику покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1464