Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

Двох подільників судитимуть за три грабежі та розбійний напад, якими потерпілим завдано збитків на суму понад 40 тисяч гривень

  

Прокуратурою Чернігівської області передано на розгляд Новозаводського районного суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків, яких судитимуть за грабежі та розбійний напад.

Своїх потерпілих зловмисники обирали заздалегідь. Ними були жителі м. Бобровиця, а також Бобровицького та Ічнянського районів.

Завчасно спланувавши злочинні дії, чоловіки проникали до житлових будинків потерпілих, якими являлися переважно жінки, та застосовуючи до них насилля, яке не є небезпечним для їх здоров’я,  викрадали грошові кошти, цінні речі та наостанок прихоплювали ще й телефони.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у березні 2018 року вони вибили двері в одному з будинків у м. Бобровиця та проникли всередину. З метою подолання спротиву господарів, били їх по голові, у зв’язку з чим у чоловіка в подальшому діагностували закриту черепно-мозкову травму. Відразу після цього заволоділи їх коштами в сумі 20 тисяч гривень та двома мобільними телефонами.

Дії зухвалих обвинувачених кваліфіковані за ч. 3 ст. 186 (грабіж, поєднаний з проникненням у житло) та ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України.

Досудове розслідування за вказаними фактами наразі завершено.

Санкція ч. 3 ст. 186 КК України передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років, ч. 3 ст. 187 КК України - на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1370