Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Верховний Суд підтримав позицію прокурора щодо обов’язку постійного лісокористувача відшкодувати 248 тис грн шкоди, завданої навколишньому природному середовищу

  

Органами прокуратури Чернігівської області особливу увагу приділяється питанням протидії правопорушенням у сфері лісокористування та стягнення заподіяних державі збитків.

Так, згідно з нормами Лісового кодексу України, організація і забезпечення охорони та захисту лісів, зокрема від незаконних лісопорубок, покладається на постійних лісокористувачів.

Як встановлено проведеним вивченням, в межах земельної ділянки лісового фонду, наданої в користування одному з лісокористувачів на території Колісниківської сільської ради Ніжинського району, скоєно незаконну вирубку 19 дерев породи «ясен» чим, згідно розрахунку спеціалістів Держекоінспекції у Чернігівській області, навколишньому природному середовищу завдано шкоди на суму понад 248 тис грн.  

На усунення виявлених порушень вимог законодавства прокурор звернувся з позовом до суду, який постановою  Північного апеляційного господарського суду задоволено. З підприємства стягнуто 248 084,87 грн шкоди.

Не погоджуючись з таким рішенням, відповідач звернувся з касаційною скаргою до Верховного Суду.

Надавши оцінку доводам сторін, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду залишив рішення про задоволення позову без змін, а касаційну скаргу відповідача – без задоволення.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1225