Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Керівника структурного підрозділу прикордонної служби у Чернігівській області засуджено за вчинення корупційного злочину

  

Завдяки належному процесальному керівництву прокуратури області, у суді керівника стуктурного підрозділу прикордонної служби «Добрянка» визано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища).

В суді першої інстанції прокурором доведено, що посадовець отримав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 6750 гривень за сприяння у безперешкодному переміщенні через державний кордон тютюнових виробів.

Обвинувачений вимагав 750 грн за один ящик цигарок.

Після незаконного ввезення на територію України тютюнових виробів білоруського походження у кількості 450 блоків, прикордонник був затриманий працівниками СБУ при безпосередній передачі суми хабаря.

Наразі Деснянським районним судом м. Чернігова постановлено обвинувальний вирок, яким зловмиснику призначено покарання в межах санкції статті у вигляді штрафу у розмірі 24650 грн. Зокрема, обвинуваченого позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах строком на три роки.

Вирок законної сили не набрав, упродовж 30 днів на нього може бути подана апеляція.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1452