Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

За заявою прокурора територіальній громаді повернуто 50 гектарів землі вартістю понад 2,5 млн грн

  

Менською місцевою прокуратурою проводиться системна робота щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин.

Опрацюванням даних Публічної кадастрової карти України прокурори встановили факт не повернення у розпорядження територіальної громади майже 50 гектарів ріллі вартістю понад 2,5 млн грн на території Сосницького району, що залишено поза увагою державних органів, які зобов'язані були вжити заходів до повернення земельної ділянки у власність держави.

Вивченням інформації органів державної влади та місцевого самоврядування встановлено, що рішенням сесії Сосницької селищної Ради від 03.09.1992 року фізичній особі надано земельну ділянку для організації фермерського господарства, однак починаючи з 1999 року господарська діяльність на ній не здійснюється.

З метою поновлення інтересів держави прокурор звернувся до суду із заявою про встановлення факту припинення користування земельною ділянкою, яку рішенням суду задоволено.

Як результат, 50 га сільгоспугідь повернуто в розпорядження Сосницької селищної ради для подальшого використання в інтересах територіальної громади.

Подальша робота з цих питань триває.

За інформацією Сосницького відділу

Менської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1300