Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

За позовом прокуратури сільську раду зобов’язано встановити дорожні знаки поряд з навчальним закладом

  

У ході вивчення Ніжинською місцевою прокуратурою стану додержання вимог законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху на територіях, прилеглих до закладів освіти, виявлено недотримання однією із сільських рад вимог Конституції України, Законів України «Про автомобільні дороги», «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших.

З’ясовано, що Управлінням патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції здійснено обстеження ділянки вулично-шляхової мережі у Козелецькому районі, яка прилягає до навчального закладу, та встановлено відсутність на ній дорожніх знаків «Пішохідний перехід» та «Діти».

Саме на сільську раду, як власника комунального майна (дороги), покладено обов`язок обладнання вказаної ділянки автомобільної дороги дорожніми знаками задля забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на території, прилеглій до школи.

Проте вимогу патрульної поліції про встановлення вищевказаних знаків сільською радою не виконано, рішення про виділення коштів для закупівлі дорожніх знаків на сесіях в 2018-2019 роках не приймалися, а кошти не виділялися, що свідчить про допущену протиправну бездіяльність з цих питань.

Невжиття сільською радою заходів щодо обладнання автомобільної дороги, прилеглої до навчального закладу, дорожніми знаками порушує інтереси держави у сфері охорони дитинства щодо створення безпечних умов для навчання і виховання дітей.

Тому вищенаведені обставини стали підставою для звернення заступника керівника Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах держави з позовом до Чернігівського окружного адміністративного суду про зобов’язання сільську раду вчинити зазначені вище дії, який задоволено.

Реальне виконання зазначеного рішення суду перебуває на контролі у місцевій прокуратурі.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1472