Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

За реагування прокурора сільську раду зобов’язано визначити перелік об’єктів, на яких злісні неплатники аліментів на утримання дітей, відбуватимуть суспільно корисні роботи

  

Чернігівським окружним адміністративним судом 22.08.2019 підтверджено обґрунтованість позиції прокурора та визнано протиправною бездіяльність одного з органів місцевого самоврядування при зволіканні у виконанні обов’язку щодо визначення місця та виду робіт, які мають виконувати особи, притягнуті до адміністративної відповідальності.

Так, внесеними до чинного законодавства змінами посилено відповідальність злісних неплатників аліментів та запроваджений такий вид адміністративного стягнення, як суспільно корисні роботи.

За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата, яка в подальшому перераховується на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби задля погашення заборгованості по аліментах.

За результатами вивчення витребуваної інформації Менською місцевою прокуратурою встановлено, що внаслідок недотримання Порядку виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, винні особи фактично уникали відповідальності через відсутність об’єктів, на яких мали б працювати.

За позовом прокурора судом досліджено причини зволікання в ухваленні рішення органом місцевого самоврядування та визнано таку бездіяльність протиправною.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1159