Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

Прокурором поновлено конституційне право особи на медичну допомогу

  

Прокуратурою області забезпечено невідкладне реагування за фактом надзвичайної події, пов’язаної із навмисним завданням шкоди своєму здоров’ю одним з в’язнів у Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор».

Напередодні прокурори отримали повідомлення про вчинення акту самокалічення в’язнем, який за допомогою леза від одноразового станка для гоління пошкодив шкіру на передпліччі однієї з рук.

З’ясовано, що причиною такої протестної поведінки є зволікання медичних працівників у вирішенні питання продовження фахового лікування ув’язненого за отриманими ще на початку літа рекомендаціями щодо  оперативного втручання у спеціалізованому закладі.

За наявними даними вбачається, що працівниками Чернігівської міської медичної частини філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» допущено невиправдану затримку в направленні вказаної особи до територіального закладу охорони здоров’я задля отримання лікування у повному обсязі.

На очевидне порушення конституційного права особи на медичну допомогу прокуратурою області внесено документ реагування керівнику Чернігівської філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України». Одночасно від керівництва слідчого ізолятора вимагається забезпечити супровід хворого до лікувального закладу. Порушено питання про відповідальність винних осіб.

 

Довідково: наприкінці 2017 року Міністерством юстиції України в ході реалізації «пенітенціарної реформи» створено Державну установу «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України», а також відповідний структурний підрозділ – філію в Чернігівській області, як незалежну, відокремлену від слідчого ізолятора установу.   

 

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1238