Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

За реагування прокурора дітям, позбавленим батьківського піклування, виплачено грошову допомогу

  

Органи прокуратури області приділяють особливу увагу забезпеченню захисту прав і свобод дітей.

Нормами ч. 7 ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» передбачено, що діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, забезпечуються одноразовою грошовою допомогою у розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку за рахунок навчального закладу або відповідної установи.

Як встановлено проведеним прокурорами вивченням, незважаючи на вищевказані приписи законодавства, одним із навчальних закладів Городнянського району визначена Законом допомога не виплачувалась.

Встановивши факт порушення прав випускників із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, ювенальними прокурорами з метою усунення виявлених порушень законодавства ініційовано звернення до суду з метою зобов’язання навчального закладу нарахувати та виплатити своїм випускникам одноразову грошову допомогу у розмірі, визначеному Законом. 

Чернігівським окружним адміністративним судом 10.07.2019 підтверджено правомірність позиції прокурора та задоволено позовні вимоги у повному обсязі.

Наразі рішення адміністративного суду виконано, двоє випускників навчального закладу отримали грошову допомогу загальною сумою 20 тис. грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1601