Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким винну особу за таємне викрадення чужого майна та незаконне зберігання наркотичних засобів засуджено до 6 років позбавлення волі

  

Колегія суддів Апеляційного суду Чернігівської області у вересні цього року за скаргою прокурора скасувала у зв’язку з м’якістю призначеного покарання вирок Носівського районного суду, яким жителю міста Ніжина за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2, 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, у тому числі вчинене повторно та поєднане з проникненням до житла), ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне зберігання наркотичних засобів у великих розмірах).

У судовому засіданні підтверджено вчинення кримінальних правопорушень.

Прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений ніде не працює, суспільно-корисною працею не займається, хоча в силу ст. 89 КК України і вважається не судимим, але раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів проти власності.

Не враховано судом першої інстанції і той факт, що кількість особливо небезпечних наркотичних засобів, які він зберігав складає понад 1,5 кг, а також кількість епізодів злочинної діяльності обвинуваченого.

Апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції прокурора про необхідність призначення більш суворого покарання та засудив обвинуваченого до позбавлення волі на строк 6 років.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1483