Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

Завдяки вжитим прокуратурою заходам представницького характеру міську раду зобов’язано оформити право власності на будівлю дитячого садочку та правовстановлюючий документ на земельну ділянку

  

Прокуратурою здійснюється постійний нагляд у сфері дотримання вимог земельного законодавства, зокрема належного оформлення земельних ділянок під приміщеннями навчальних закладів району, що в протилежному випадку створює загрозу порушень інтересів держави, неправомірного розпорядження земельними ділянками, формує ризики для нормального функціонування закладів та безпечного навчального процесу і перебування дітей.

Так, на земельну ділянку, на якій знаходиться приміщення дошкільного навчального закладу «Ромашечка» у с. Погорільці Семенівського району, відсутній правовстановлюючий документ. Крім цього, право власності на будівлю навчального закладу теж не оформлено.

До цього часу Семенівською міською радою не вжито заходів, спрямованих на оформлення правовстановлюючих документів.

З огляду на викладене, Менська місцева прокуратура звернулася до суду із адміністративним позовом про зобов’язання Семенівської міської ради, відділу освіти, молоді та спорту вчинити певні дії, а саме оформити право власності на будівлю та правовстановлюючий документ на земельну ділянку під навчальним закладом.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду позов прокурора задоволено повністю.

На даний час триває процес оформлення правовстановлюючих документів. Виконання рішення суду перебуває на постійному контролі Менської місцевої прокуратури.

За інформацією Семенівського відділу

Менської місцевої прокуратури

 
 
кількість переглядів: 1243