Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2019

За участі прокурора залишено без розгляду позов публічного акціонерного товариства про стягнення з Державного бюджету України майже 400 млн грн шкоди

  

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на недопущення порушення інтересів держави та безпідставного стягнення бюджетних коштів на користь приватних суб’єктів господарювання.

За результатами проведеної роботи встановлено, що Чернігівським окружним адміністративним судом розглядається справа за позовом Публічного акціонерного товариства у сфері газопостачання та газифікації до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про визнання протиправною бездіяльності цієї комісії з перегляду тарифу на послуги розподілу природного газу для цього товариства. Також позивач у справі вимагав стягнути за рахунок коштів Державного бюджету України завдану бездіяльністю відповідача матеріальну шкоду, що склала майже 400 млн грн.

До розгляду справи залучено також третю особу на стороні відповідача – Державну казначейську службу України.

Враховуючи актуальність розгляду вказаної справи судом та з метою недопущення порушення інтересів держави, регіональною прокуратурою 14.05.2019 здійснено вступ у розгляд цієї справи на стороні Державної казначейської служби України. У ході подальшого її розгляду, позивач подав заяву про залишення позову без розгляду, яку судом задоволено.

Таким чином, попереджено вибуття з Державного бюджету України майже 400 млн грн.

Подальша робота з цих питань триває. 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1351