Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

Прокурорами вкотре забезпечено конституційне право на звернення

  

Заступник прокурора області Ігор Юшин та начальник відділу прокуратури області Андрій Криворучко провели особистий прийом ув’язнених у Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор».

З метою з’ясування реального стану дотримання прав осіб в ув’язненні на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення оглянуто територію установи та її приміщення. Водночас, проведено особистий прийом ув’язнених.

В ході спілкування з прокурорами в’язням надано необхідні змістовні роз’яснення з приводу, передусім, порядку оскарження дій чи бездіяльності слідчого, реагування на судові рішення або на факти неправомірних дій працівників поліції чи прокурора.

Одночасно, ураховуючи інформацію, викладену у письмових скаргах в’язнів, їх рідних прокурорами додатково перевірено питання дотримання законодавства під час розгляду та вирішення звернень громадян адміністрацією Чернігівського СІЗО.

За результатами вивчення заступником прокурора області наголошено на необхідності приділення адміністрацією установи належної уваги стану додержання вимог законодавства про попереднє ув’язнення, безумовного забезпечення гідних умов тримання та внесено документ реагування.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 
 
кількість переглядів: 1245