Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

За позовом прокуратури у судовому порядку орган місцевого самоврядування зобов’язано забезпечити розроблення документації по охороні об'єкта природно-заповідного фонду

  

Органи прокуратури області систематично вивчають питання дотримання вимог законодавства щодо охорони об'єктів природно-заповідного фонду.

Установлено, що на території Прилуцького району знаходиться пам’ятка природи місцевого значення «Гетьманщина-Свидок» площею 1303 га створена рішенням Чернігівської обласної ради у 1979 році.

Вказаний об’єкт природно-заповідного фонду ще у 2001 році передано під охорону сільським радам, в адміністративних межах яких він знаходиться.

За охоронним зобов’язанням сільські ради зобов’язано здійснювати охорону об'єкта та забезпечити виготовлення технічної документації по встановленню її меж.

Водночас, упродовж майже 20 років органами місцевого самоврядування не вжито будь-яких заходів для визначення у натурі меж пам'ятки природи, що може призвести до виділення земель об’єкту природно-заповідного фонду у приватну власність.

Реагуючи на такі порушення, Прилуцькою місцевою прокуратурою подано позов до суду про зобов’язання органів місцевого самоврядування розробити технічну документацію із землеустрою по визначенню в натурі меж пам'ятки природи.

Надавши ґрунтовну оцінку доводам сторін, Чернігівським окружним адміністративним судом позов прокурора задоволено.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1256