Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2019

Вчинили розбій та умисне вбивство: у Прилуках Чернігівської області суд ухвалив вирок чотирьом зловмисникам, який наразі набрав законної сили

  

Чернігівським апеляційним судом залишено в силі вирок Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 14.06.2019 стосовно чотирьох осіб.

Суд визнав винуватими чотирьох зловмисників у вчиненні розбою, а трьох з них ще й в умисному вбивстві з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб.

Як раніше повідомлялося, 23.02.2016 обвинувачені змовились вчинити розбійний напад на літню жінку з метою заволодіння її майном. Для цього вирушили до господарства потерпілої у с. Рудьківка Бобровицького району, куди прибули близько першої години ночі 24.02.2016. Готуючись до злочину, зловмисники придбали скотч, рукавички та маски. Після проникнення до будинку завдали жінці численні побої. В подальшому, у трьох  з них виник умисел на заподіяння смерті потерпілій. Вони завдали їй ударів по голові, обличчю, тулубу та кінцівках. Тілесні ушкодження наносили почергово праскою, дерев’яною палицею, руками та ногами. Від отриманих ушкоджень жінка померла на місці події.

Відтак, судом першої інстанції трьох жорстоких зловмисників засуджено до 14 років позбавлення волі, четвертого – до 9 років з урахуванням приєднання невідбутого покарання за іншим вироком.

Проте рішення суду обвинувачені та їх захисники оскаржили в апеляційному порядку. Деякі просили суд скасувати вирок, а провадження у справі закрити у зв’язку з недоведеністю їх вини, інші  - пом’якшити призначене покарання.

Разом з тим, всебічно оцінивши та проаналізувавши обставини справи, доводи апеляційних скарг та всі докази в сукупності, суд залишив вирок в частині доведення винуватості та призначених покарань без змін.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1180