Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2019

Північним апеляційним господарським судом підтримано позицію прокурора щодо повернення у розпорядження держави 80 гідротехнічних споруд

  

У межах реалізації представницьких повноважень регіональною прокуратурою виявлено факт незаконного використання приватним суб’єктом господарювання державного майна – 80 водогосподарських, у тому числі гідротехнічних споруд для здійснення промислового риборозведення.

Установлено, що у 2011 році між державним підприємством «Укрриба» та приватним підприємством укладено договір про передачу права експлуатації гідротехнічних споруд та додаткову угоду до нього, за якою суб’єкту господарювання надано право використання гідротехнічних споруд, що перебувають на балансі державного підприємства, пов’язаних з ними робочих машин та обладнання у єдиному технологічному процесі для рибогосподарської діяльності.

Оскаржуваний договір укладений з порушенням норм законодавства, зокрема Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та мав удаваний характер, оскільки фактично між сторонами виникли правовідносини з оренди державного майна.

З метою поновлення права держави на використання гідротехнічних споруд прокурором у грудні 2018 року пред’явлено до господарського суду Чернігівської області позов про визнання договору про передачу права експлуатації гідротехнічних споруд, що перебувають на балансі ДП «Укрриба», недійсним.

Надавши належну оцінку всім доводам сторін, Господарським судом Чернігівської області 14.05.2019 прийнято рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням, відповідачем у справі подано апеляційну скаргу.

Дослідивши доводи апелянта та ґрунтовні заперечення прокурора, Північний апеляційний господарський суд ухвалою від 26.09.2019 скаргу відповідача відхилив.

Наразі рішення суду набрало законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1386