Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

За позовом прокуратури у судовому порядку орган місцевого самоврядування зобов’язано забезпечити розроблення документації по охороні об'єкта природно-заповідного фонду

  

Органи прокуратури області систематично вивчають питання дотримання вимог законодавства щодо охорони об'єктів природно-заповідного фонду.

Установлено, що на території однієї із сільських рад Носівського району знаходиться пам’ятка природи місцевого значення Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Рівчак-Степанівський парк» площею 12 га створена рішенням Чернігівської обласної ради у 1989 році.

Вказаний об’єкт природно-заповідного фонду ще у 2001 році передано під охорону сільській раді, в адміністративних межах якої він перебуває.

За охоронним зобов’язанням на сільську раду покладено обов’язок здійснювати охорону об'єкта та забезпечити виготовлення технічної документації по встановленню її меж.

Поряд з цим, упродовж майже 20 років сільською радою не вжито будь-яких заходів на визначення у натурі меж пам'ятки природи, що може призвести до виділення земель об’єкту ПЗФ у приватну власність.

Реагуючи на такі порушення Ніжинською місцевою прокуратурою подано позов до суду про зобов’язання органу місцевого самоврядування розробити технічну документацію із землеустрою по визначенню в натурі меж пам'ятки природи.

Надавши ґрунтовну оцінку доводам сторін, Чернігівським окружним адміністративним судом 03.10.2019 позов прокурора задоволено.

Подальша робота з цих питань триває.

Зауважимо, що упродовж 2019 року органами прокуратури Чернігівської області заявлено 6 позовів щодо аналогічних фактів порушень законодавства щодо охорони об'єктів природно-заповідного фонду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1143