Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

Забезпечено право іноземців на особистий прийом в умовах несвободи

  

На виконання вимог чинного законодавства про звернення громадян та галузевого наказу Генерального прокурора України щодо організації нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, керівництвом прокуратури області періодично здійснюється особистий прийом затриманих, ув’язнених та засуджених осіб.

Зокрема, 17.10.2019 заступник прокурора Чернігівської області Ігор Юшин провів особистий прийом іноземців в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України (далі – Чернігівський ПТПІ).

До прокурора із відповідними клопотаннями звернулися групи осіб – громадян країн: Азербайджану, Таджикистану, а також Киргизстану та Сірії. На ці звернення в ході спілкування надано ґрунтовні роз’яснення. Більшість питань стосувалися законності затримання, обґрунтованості тримання в установі або прискорення процедури видворення. У зв’язку з тим, що окремі заяви потребували додаткової перевірки, передусім в інших регіонах держави, надано можливість письмового оформлення скарг задля подальшого їх належного вирішення.

Одночасно з’ясовано й інші питання, що викликали зауваження або інтерес іноземних громадян, які тимчасово, на строк, визначений судовими рішеннями, затримані з поміщенням до ПТПІ з метою їх ідентифікації та (або) забезпечення виконання процедури примусового видворення. Вказаним особами додатково роз’яснено зміст Кодексу адміністративного судочинства України, нормативно-правових актів з питань міграції та повноважень службових осіб компетентних органів, порядку оскарження їх дій чи рішень.

Наголошено на процесуальних питаннях порядку оскарження й судових рішень у разі незгоди іноземців зі строками затримання та тримання в умовах несвободи.

Довідково: Чернігівський ПТПІ розташований в с. Розсудів Ріпкинського району, є державною установою, призначеною для тимчасового утримання нелегальних мігрантів, які підлягають видворенню за межі України в примусовому порядку і знаходиться під загальним управлінням Державної міграційної служби України.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1208