Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2019

Прокуратура в судовому порядку стягнула до бюджету міської ради кошти з недобросовісного землекористувача

  

Маючи у своїй власності об’єкти нерухомості не всі юридичні особи належним чином оформлюють правовстановлюючі документи на земельні ділянки під ними, або ж оформивши право оренди не сплачують орендну плату.

Так, у березні 2017 році між однією з міських рад області та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди земельної ділянки під нерухомістю останнього. Проте, починаючи вже з квітня 2017 року, підприємство самоусунулось від виконання взятого на себе зобов’язання щодо своєчасної та у повному обсязі сплати орендної плати, у зв’язку з чим виникла заборгованість.

Неодноразові повідомлення органу місцевого самоврядування про існування заборгованості і необхідність її погашення результату не дали, у зв’язку з чим прокуратурою заявлено позовну заяву про її стягнення у примусовому порядку.

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилався на неналежне виконання відповідачем взятих на себе зобов’язань щодо своєчасної сплати орендної плати.

Відтак, рішенням Господарського суду Чернігівської області у жовтні   2019 року позов прокуратури задоволено в повному обсязі, стягнуто з товариства-боржника на користь органу місцевого самоврядування 13 тисяч гривень заборгованості.

Загалом за поточний період 2019 року з питань державної та комунальної власності органами прокуратури області стягнуто 87 тис грн.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1261