Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

Ухвалено вирок стосовно засудженої, яка намагалася збути наркотичні засоби в СІЗО

  

У листопаді поточного року Новозаводським районним судом м. Чернігова закінчено судове провадження за обвинуваченням жінки у вчиненні нею злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, яка утримувалася в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор».

Жінка, будучи засудженою за вчинення крадіжок у м. Чернігові, утримувалася в СІЗО на час розгляду її скарги на рішення суду в апеляційному порядку. Під час перебування в установі ув’язнення жінка спільно з працівником поліції, який з надуманих обставин вивіз засуджену за межі СІЗО ніби то для проведення слідчих (розшукових) дій, придбала наркотичні засоби у виді опію ацетильваного та канабісу, які зберігаючи при собі намагалася пронести в установу попереднього ув’язнення з метою подальшого збуту наркотичних засобів особам, які там утримуються.

При  спробі пронести наркотики в СІЗО, жінка та працівник поліції були викриті співробітниками управління СБУ в Чернігівській області та прокуратури Чернігівської області.

Судом першої інстанції 01.11.2019 ухвалено обвинувальний вирок, яким жінку визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років. До призначеного покарання суд приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно призначив їй покарання у вигляді 6 років 2 місяці позбавлення волі.

Вирок суду законної сили наразі не набрав.

Довідково: працівника поліції засуджено раніше вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 14.02.2018.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1446